ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 

Τιμητική διάκριση Ερευνητικού έργου REDACt (BSB-966) του ΕΛΚΕ ΔΙΠΑΕ

  • PDF

Διεθνείς διακρίσεις του Ερευνητικού Έργου "Σύμπραξη για την Ταχεία Εκτίμηση Βλαβών από Σεισμό" (Rapid Earthquake Damage Assessment Consortium - REDACt), το οποίο ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο 2023 (η διαδικασία αποδοχής της Τελικής Έκθεσης είναι σε εξέλιξη).

Το έργο (https://www.redact-project.eu/) υλοποιήθηκε από ομάδα που περιλαμβάνει τον ΕΛΚΕ ΔΙΠΑΕ ως επικεφαλής εταίρο και, το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ/ΟΑΣΠ), τον ΕΛΚΕ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το Πολυτεχνείο Gebze (TR), το Πανεπιστήμιο Ovidius (RO) και το Ινστιτούτο Γεωλογίας & Σεισμολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Μολδαβίας ως εταίρους.

Συντονιστής του Έργου είναι ο Κ. Παπαθεοδώρου, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής της Σχολή Μηχανικών του ΔΙ.ΠΑ.Ε..

Τα παραδοτέα του έργου έχουν ήδη γίνει αποδεκτά και εφαρμόζονται από Φορείς Πολιτικής Προστασίας από Σεισμούς (δικαιούχοι έργου), αρμόδιους σε Εθνικό επίπεδο  (NIEP, RO; AFAD, TR), σε περιφερειακό επίπεδο (για Ελλάδα Πολιτική Προστασία ΑΜΘ, Πολιτική Προστασία Αποκεντρωμένης Μακεδονίας & Θράκης) και σε τοπικό (διάφοροι Δήμοι).

Με προτάσεις της Διαχειριστικής Αρχής έργων διασυνοριακής συνεργασίας, το έργο έχει τιμηθεί τρεις φορές με τελευταία την παρουσίασή του σε εκπομπή του EURONEWS Smart Regions, η οποία προβάλλεται σε περίπου 150 χώρες του κόσμου σε αντίστοιχες γλώσσες. Τα σχετικά video διατίθενται επίσης στη σχετική ιστοσελίδα της εκπομπής και στο  Youtube.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ του ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ REDACt (BSB-966)
Τίτλος έργου: Rapid Earthquake Damage Assessment Consortium – REDACt (Σύμπραξη για
την Ταχεία Εκτίμηση Βλαβών από Σεισμό)
Φορέας χρηματοδότησης: Black Sea Basin Joint Operational Programme 2014-20
Διάρκεια υλοποίησης: Ιούνιος 2020 – Ιούνιος 2023
Επικεφαλής Εταίρος: ΕΛΚΕ Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος
Συντονιστής Έργου: Κ. Παπαθεοδώρου, Καθηγητής. Τμήμα Τοπογραφίας &
Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικών. ΔΙ.ΠΑ.Ε.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ του ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ REDACt (BSB-966)
✓ Tο έργο Rapid Earthquake Damage Assessment Consortium στο οποίο επικεφαλής εταίρος
είναι ο ΕΛΚΕ ΔΙΠΑΕ, προβάλλεται (Μάρτιος 2024) από το EURONEWS Smart Regions σε περίπου 150 χώρες του κόσμου (https://www.euronews.com/my-europe/2024/03/18/what-should-you-do-in-the-event-of-earthquake και https://www.euronews.com/my-europe/2024/03/18/redact-the-european-project-coordinating-rapid-earthquake-response-in-the-black-sea )

✓ Είναι η τρίτη διάκριση του έργου μετά από την επιλογή και παρουσίασή του ως «flagship project» του θεματικού τομέα «Risks prevention and climate change mitigation» στην εκδήλωση του TESIM ENI CBC “Because neighbours share the same home: environmental cooperation in Central and Eastern neighbourhood CBC programmes and projects”, (https://interregtesimnext.eu/events/) και

✓το αφιέρωμα στο REDACt, του μηνιαίου Newsletter του TESIM τον Μάιο 2023 (https://interregtesimnext.eu/voices/konstantinos-papatheodorou/ )

 

 

 

 

Κορυφή σελίδας