ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 

Δηλώσεις Μαθημάτων - ΠΑΛΑΙΟ Πρόγραμμα Σπουδών (ΤΕΙ)

Δηλώσεις Μαθημάτων, Χειμερινό 2021-22 - Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Κατεύθυνσης Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής ΤΕ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ & Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής ΤΕ του πρώην Τ.Ε.Ι. Κ. Μακεδονίας

Οι δηλώσεις μαθημάτων (ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ) για το ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ εξάμηνο του ακ. έτους 2021‐2022 θα πραγματοποιούνται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ από:

 • Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, 12:00 (μεσημέρι) έως την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, 23:59 για τις ΘΕΩΡΙΕΣ
 • Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, 12:00 (μεσημέρι) έως Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, 23:59, για τα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

 • ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 • ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ. Επιλέγονται τμήματα μόνο για τα εργαστηριακά μαθήματα του 7ου  Εξαμήνου. Η επιλογή των τμημάτων των εργαστηρίων θα πρέπει να βασιστεί  στο ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί στον ιστότοπο του Τμήματος. Η επιλογή θα γίνεται µέσω της ιστοσελίδας https://egram.cm.ihu.gr/
 • Στο e‐gram εμφανίζονται δύο (2) κατηγορίες εργαστηριακών τμημάτων για κάθε μάθημα:
  1. Τα ΚΑΝΟΝΙΚΑ (Ε1, Ε2, Ε3 κ.λπ.) που αντιστοιχούν σε ώρες του ωρολογίου προγράμματος, και τα δηλώνουν οι φοιτητές/τριες που δεν τα έχουν δηλώσει άλλη φορά στο παρελθόν.
  2. Ένα ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΜΗΜΑ, που δεν προσδιορίζεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα και το δηλώνουν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι φοιτητές/τριες.
 • Δεν επιλέγετε εργαστηριακά τμήματα για τα μαθήματα των 1ου , 3ου και 5ου  εξαμήνου στο σύστημα egram. Η επιλογή του τμήματος γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τους διδάσκοντες. Η δήλωση των μαθημάτων αυτών γίνεται κανονικά προκειμένου να εξεταστείτε τον Ιανουάριο

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΩΡΙΩΝ

 • ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 • Ισχύουν οι αλυσίδες για τα μαθήματα ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΕΤΡΙΑΣ και GIS

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

 • Αφού ολοκληρώσετε τη δήλωση των μαθημάτων σας στο σύστημα e‐gram, στη συνέχεια πρέπει να πατήσετε ΑΠΟΣΤΟΛΗ προκειμένου η δήλωσή σας αυτή να κατοχυρωθεί και να αποσταλεί µε επιτυχία στη Γραμματεία. Για να ελέγξετε αν η δήλωση έχει αποσταλεί στη Γραμματεία µε επιτυχία, βγείτε από το σύστημα e‐gram και ξανά εισαχθείτε σε αυτό. Αν εμφανίζεται η δήλωσή σας, τότε αυτή έχει αποσταλεί στη Γραμματεία µε επιτυχία. Αν δεν εμφανίζεται η δήλωσή σας θα πρέπει να ξανακάνετε τη διαδικασία δήλωσης και αποστολής όπως περιγράφεται παραπάνω.
 • Υπενθυμίζεται ότι αν δεν κάνετε δήλωση μαθημάτων και συγγραμμάτων μέσα στις οριζόμενες προθεσμίες, χάνετε τη δυνατότητα δήλωσης μαθημάτων του τρέχοντος εξαμήνου, δεν έχετε δικαίωμα στη διανομή των δωρεάν συγγραμμάτων για τα αντίστοιχα μαθήματα και δεν έχετε δικαίωμα εξετάσεων για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά σε μαθήματα που δεν έχετε δηλώσει.
 • Τηλεφωνικά ερωτήματα για το αν η Γραμματεία παρέλαβε τη δήλωση δεν μπορούν να απαντηθούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Θα πρέπει οπωσδήποτε να εκτυπώσετε τη δήλωση των μαθημάτων (ή να δημιουργήσετε το pdf αρχείο) και να επιβεβαιώσετε ότι είναι σωστή, σύμφωνα με τις επιθυμητές επιλογές. Σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η εκτύπωση της δήλωσης (ή η δημιουργία του pdf αρχείου) και δεν επιβεβαιωθεί η ορθή δήλωση των μαθημάτων ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τη Γραμματεία και να αναφέρετε εγγράφως το πρόβλημα. Η παραπάνω δυνατότητα παρέχεται μέχρι την ημερομηνία λήξης των δηλώσεων. Μετά από αυτή την ημερομηνία κανένα αίτημα για αδυναμία δήλωσης μαθημάτων δεν θα παραλαμβάνεται από τη συνέλευση του Τμήματος

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

 • Χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς ανοίγει η προσωπική σελίδα και εμφανίζεται: δήλωση μαθημάτων για την τρέχουσα περίοδο!
 • Αφού γίνει επιλογή της δήλωσης εμφανίζονται στη συνέχεια τα διαθέσιμα μαθήματα του προγράμματος σπουδών από τα οποία θα επιλεγούν τα εργαστήρια.
 • Μόλις επιλεχθεί ‐ δηλωθεί το εργαστηριακό μέρος ενός μαθήματος τότε εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο και η δυνατότητα να επιλεχθεί η επιθυμητή ημέρα και ώρα παρακολούθησης του εργαστηρίου.
 • Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το αναδυόμενο παράθυρο με τις μέρες και ώρες του μαθήματος, αυτό σημαίνει ότι ο φυλλομετρητής ή το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας έχει πρόβλημα.
 • Βρείτε ένα υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα ή φυλλομετρητή που επιτρέπει τα αναδυόμενα παράθυρα για να κάνετε τη δήλωση των μαθημάτων σας.

 

Από την Γραμματεία του Τμήματος

Κορυφή σελίδας